PKN
Hervormde gemeente Wjelsryp-Baaium
 
Collecte Heilig Avondmaal Collecte Heilig Avondmaal

COLLECTE HEILIG AVONDMAAL
 
“Als het dubbeltje de verkeerde kant op valt”
Inmiddels hebben de voedselbanken in Nederland ruim 30.000 huishoudens als klant. Dat komt overeen met 70.000 monden. De voedselbanken zijn het afgelopen jaar weer fors gegroeid en er komen steeds meer voedselbanken bij. Er melden zich nieuwe groepen klanten: ZZP-ers, MKB-ers, mensen in echtscheiding. Het beeld dat opdoemt is dat vrijwel  iedereen een potentiële klant is.
Als het dubbeltje opeens de verkeerde kant op valt.
 
Sinds de oprichting van de eerste voedselbank in 2002 in Rotterdam is de organisatie enorm gegroeid. Inmiddels zijn er bijna 150 voedselbanken actief in alle provincies in Nederland. Via 8 regionale distributiecentra wordt het beschikbare voedsel verspreid onder de aangesloten voedselbanken.
Vanaf 1 januari 2014 is ook de voedselbank Bolsward zelfstandig actief in het gebied van de voormalige gemeenten Bolsward, Wûnseradiel én in gemeente Littenseradiel. Voorheen werden de voedselpakketten voor deze gemeenten geregeld vanuit Harlingen.
 
Vanaf maart 2014 gaan de opbrengsten van onze avondmaalcollectes dan ook naar de voedselbank in Bolsward.
 
 
Van harte aanbevolen!
De Diaconie
 
 

 
Volkstuinen

Volkstuin aan de Pastoryleane
Volkstuinen

 

 

Ploeteren in de moestuin, het lijkt je al even oubollig als het breien van kerstballen? Fout! Want tuinieren is weer helemaal hip. Haal dus vlug die spade en schoffel van onder het stof en binnenkort kan ook jij genieten van gezonde (en goedkope) zelfgekweekte groenten!
De diaconie van Wjelsryp-Baaium heeft nog een mooi stukje groententuin in de aanbieding. U kunt zo beginnen. Lekker buiten bezig zijn en 's avonds groenten op tafel zetten die een paar uur eerder nog aan de plant hingen of in de grond stonden. Is er een overtuigender keurmerk dan een versgeplukt kropje sla waar een slak al goedkeurend aan genibbeld heeft..?.
En zou het niet fijn zijn om in deze tijden van crisis ook al is het maar een klein beetje, zelfvoorzienend te zijn? Om een deel van je voedsel zelf te verbouwen? Wanneer je daar een beetje handig in wordt, kan het je veel geld besparen.
Heeft u hiervoor belangstelling?
Neem dan eens contact op met Hendrik, Sietske of Tini.

 

 
 
AVG
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.